U bevindt zich hier: StartBlogNaarden Festival OFF 2017

Naarden Festival OFF 2017

Workshop Smartphone Fotografie Naarden Festival OFF 20 mei -18 juni 2017
Nico Brons

 

Bastion Katten Zusterenstraat Naarden

26 mei 11.00-12.30 en 13.00-14.30

Nico zal je verbazen met de waanzinnige beelden die je uit jouw smartphone tevoorschijn kunt toveren.

Het bedrijf Pixigo verleidt je hier ook met de mooiste smartphone gadgets.

Het tijdschrift The Phonographer toont een blad met alle tips en tricks voor de smartphone fotograaf.

 

 De historie van het Naarden Festival-OFF

Het Naarden Festival-OFF in Naarden bestaat eigenlijk al sinds het tweede FotoFestival in 1991. Toen was het Fotogroep Delta-F die op de Markstraat in een etalage hun expositie hadden onder de naam ‘Festival-OFF’.

Dat is het FotoFestival Naarden Festival-OFF in Nederland, de verzameling van alle, dus zowel beroeps- als amateurfotografen die op eigen initiatief een expositie inrichten tijdens het FotoFestival Naarden. Ze zoeken zelf een locatie en richten zelf hun expositie in, of zoeken daar een (individuele) sponsor voor. De naam Festival-OFF is ‘geleend’ van het bekende fotofestival in Arles Frankrijk.

Pas tijdens het vierde festival in 1995 hebben op initiatief van Eddy van Wessel de fotografen die zelf hun eigen expositie verzorgden de koppen bij elkaar gestoken en geprobeerd e.e.a. een beetje te coördineren. Dit had tot gevolg dat er voor het eerst een folder was waarin de exposities vermeld stonden. Mede dankzij de prettige medewerking met het bestuur van het FotoFestival Naarden, het bedrijfsleven, de bewoners en de inzet van de fotografen is het een heel leuk initiatief gebleken.

Dit had tot gevolg dat we het in 1997 wat professioneler aan konden pakken. We hebben de hulp ingeroepen van CSO Marketing Communicatie in Almere die vervolgens sponsoring hebben geregeld en verder hebben gezorgd voor de folders, persberichten, ander promotiemateriaal en heel goede ideeën. Die samenwerking bleek zo’n succes dat we in 1999, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013 en 2015 wederom een goed Festival-OFF konden organiseren. We gaan ook in 2017 weer op deze voet verder.

+++++++++++++++++++++++++++++

Deel dit!