U bevindt zich hier: StartBlogMet het oog op Amersfoort 2014

Met het oog op Amersfoort 2014

De editie 2014 is weer uitgekomen en ook dit jaar weer een bijdrage van Nico Brons Fotografie.

 

Een fotoboek, dat in woord en vooral beeld het jaar 2014 in Amersfoort verrassend weergeeft.

Met het Oog op Amersfoort is een initiatief van de gelijknamige stichting. Doel van de stichting is een bijdrage te leveren aan de geschiedschrijving van Amersfoort door elk jaar een fotoboek uit te brengen over de stad. Het bestuur van de stichting bestaat uit Harold Warmelink (oud-directeur Berghotel), Peter van Breugel (directeur Brayn), Marco Hofste (fotograaf) en Willem Meuleman (journalist). De stichting wil een kwalitatief goed boek zonder hautain te zijn, wil op een vrolijke maar serieuze manier een tijdsbeeld van Amersfoort neerzetten gedurende een groot aantal jaren.


De foto’s voor het boek worden gemaakt door De Amersfoortse Fotografen. Deze club bestaat uit professionele fotografen, die gemeen hebben dat ze van Amersfoort houden en er werken. In de voorgaande jaren leidde dat tot een prachtig fotoboek, dat met veel enthousiasme werd ontvangen.

 

De voorpagina:


 

Pagina 18: Nico Brons Fotografie

De voorstelling "Arbeid Adelt" van Wieke ten Cate in de oude Prodentfabriek, nu De Nieuwe Stad.

 

 Pagina 19: Nico Brons Fotografie

Theaterfestival Spoffin met de Franse La Compagnie Desuete met de voorstelling "Plus rien ne bouge" in een garage op de Appelmarkt.

 

Pagina 119: Nico Brons Fotografie

Een foto van de Havendagen. Het Tjalktrekken is een van de onderdelen en hier sjouwt Ger Verzijde zijn eigen "de Rode Kaat"

 

=======================

 

Deel dit!