U bevindt zich hier: StartBlog

Publicatie Nieuw Unicum Klemko B.V.

Interieur Nieuw Unicum Zandvoort

Beeldmateriaal: Nico Brons Fotografie.

 

 ========================

 

Burgemeester Annemiek Vermeulen gaat van Leusden naar Zutphen

Gepubliceerd AD Amersfoortse Courant 25-10-2016

De Stentor Zutphen 25-10-2016

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Expositie voormalige ziekenhuizen Amersfoort

Twee foto-exposities over de voormalige ziekenhuizen van Amersfoort

De fotografen Cees de Vries, Nico Brons en Cees Wouda, fotocollectief CoCoNuts, hebben medio vorig jaar de sfeer in de voormalige ziekenhuizen Lichtenberg en Elizabeth in beeld vastgelegd. Heel veel Amersfoorters kennen de ziekenhuizen, als patiënt, als medewerker, of op bezoek en hebben er velerlei herinneringen aan. De ziekenhuizen worden binnenkort afgebroken en dan is alles weg. Met het beeld dat de fotografen hebben gemaakt blijft de herinnering levend. Beide tentoonstellingen zijn te zien tijdens Amersfoort Fotostad.

In FOTOexpo202, Mooierstraat 23 in Amersfoort zijn beelden te zien van de interieurs van de ziekenhuizen, de o zo herkenbare gangen, behandel- en patiëntenkamers, kamertjes in de 'zusterflat'. Het is er nog en het is er ook niet meer, en vooral is de schoonheid van leegte en het verlatene te ervaren.

Deze tentoonstelling is te zien van 16 september t/m 15 oktober, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De titel van deze tentoonstelling is 'Sloop in beeld' met als ondertitel 'Meanderende Herinneringen'.

Bijzondere beelden zijn ook te zien in De Naaifabriek, Woestijgerweg 28 in Amersfoort. Hier zijn de teksten en tekeningen te zien die de medewerkers in de laatste weken voor het vertrek op de wanden hebben achtergelaten. Emotie, humor, een begin van heimwee. De kunst zit hem niet in de foto's, de kunstenaars zijn de mensen die hun gevoelens op de wanden hebben achtergelaten.

Deze tentoonstelling is te bezoeken van 10 september t/m 14 oktober en is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.

De officiële opening Sloop in Beeld - Meanderende Herinneringen is op zondag 18 september om 15:00 uur, en Gerda Eerdmans, voorzitter van de Raad van Toezicht van Meander Medisch Centrum zal deze opening gestalte geven. Fotogalerie FOTOerxpo202: www.fotoexpo202.nl

De officiële opening van Meanderende Muurverhalen is op zaterdag 10 september om 17:00 uur, en hier zal Stadsdichter Nynke Geertsma tijdens de openingsceremonie haar poëtisch licht laten schijnen op de voormalige ziekenhuizen. @rt De Naaifabriek: www.henklogman.nl

 

 


 

De Kijkdoos

Publicatie rubriek "De Kijkdoos" in het AD Amersfoortse Courant. Een project wat ik al 1 1/2 a 2 jaar in mijn hoofd had en dan nu eindelijk verwezenlijkt is.


Vaak liep ik in het eemkwartier, in Amersfoort, langs de spaceboxen waarin de studenten wonen. Ze zijn allemaal exact hetzelfde aan de buitenkant en mijn vraag was iedere keer "hoe zien ze er aan de binnen kant uit?". Dat zou ik supergraag willen fotograferen, maar hoe pak je dat aan? De beantwoording heeft even op zich laten wachten. In mei 2016 verscheen er een bericht in de krant dat de spaceboxen moeten verdwijnen in november 2016. Ik dacht, nu moet toch het moment daar zijn en vervolgens viel alles samen. Ik ontmoette Dana. Dana is een studente die in een van de spaceboxen woont en zij werkt als stagaire op de school van mijn vrouw. Loes tipte mij dat Dana daar woonde en toen was het contact snel gemaakt. Dana was erg enthousiast over het idee en ging vervolgens voortvarend te werk. Er werden direct diverse studenten "geronseld" en de een na de ander ging spontaan meewerken. Inmiddels is Dana uitgegroeid tot mijn steun en toeverlaat in het spaceboxenproject. Ik ben nu een aantal keren geweest en werd en wordt steeds weer super hartelijk ontvangen, wat een gastvrijheid!. Inmiddels ben ik bij de studenten bekend als "ome Nico".

De eerste foto's werden gemaakt. Eerst een aantal proefsessies om erachter te komen hoe ik het nu wilde hebben. Uiteindelijk zijn de definitieve foto's uit hetzelfde standpunt gemaakt met een groothoeklens en zonder flitslicht. Ik doe het met het aanwezige licht (dat is een redelijke uitdaging) en ik maak de foto zoals ik de situatie aantref. Er mag dus niks verplaatst of opgeruimd worden. Daarnaast is de bewoonster of bewoner onderdeel van het moment. Het is heel bijzonder, de buitenkant is allemaal hetzelfde en de ruimtes zijn klein. Elke keer weer stap ik in een nieuwe bijzondere wereld als ik binnenkom. Het is prachtig en hoe langer ik naar de foto's kijk hoe meer mooie details er tevoorschijn komen.

Ik werk ook vaak samen met Annemarie Degens van de Amersfoortse courant en heb haar gevraagd: "is dit niet een mooi project voor ons beiden?". Annemarie was ook direct erg enthousiast en zo hebben we een mooie combi gemaakt: Annemarie gaat de bewoners interviewen en ik fotografeer de kamer met student. Daarna zijn wij naar de Amersfoortse Courant gestapt om te vragen of dit project niet gepubliceerd kon worden. En ook hier was de reactie super positief. De hele serie gaat gepubliceerd worden in wekelijkse afleveringen op woensdag. Elke week een nieuwe kamer. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als wij. Verwonder je elke week weer opnieuw.


De aftrap.

Tekst Annemarie, foto's Nico

 

Ze zijn vrolijk geel, oranje en blauw gekleurd, staan opgestapeld langs de Eem en hebben door de jaren heen honderden studenten betaalbare woonruimte geboden: de spaceboxen. In de basis allemaal hetzelfde, vanbinnen stuk voor stuk uniek. Toen vorige maand besloten werd dat de containerwoningen eind november plaats moeten maken voor andere woningen in De Nieuwe Stad, vonden fotograaf Nico Brons en journalist Annemarie Degens het een goed moment om eens een kijkje te gaan nemen in de studentenwoningen. Iedere week zet een bewoner van de spaceboxen de voordeur open in de fotoserie Kijkdoos, om te laten zien hoe hij of zij de ruimte op eigen manier ingevuld heeft.

 

 

Interview is te lezen in de krant.

 

=====================================

 

Koningsdag 2016

Koningsdag fotoverslag gepubliceerd in het AD Amersfoortse Courant donderdag 28 april 2016.

=================================

Ambtenaren Amersfoort verzwegen groot datalek

Een ambtenaar in Amersfoort speelde al op 28 januari 2016 per ongeluk uiterst gevoelige cliëntgegevens door naar een onrechtmatige ontvanger.

Zorgwethouder Fleur Imming werd pas donderdag 7 april 2016 geïnformeerd.

 

In plaats van de verantwoordelijke zorgwethouder direct op de hoogte te stellen van deze enorme blunder, is intern uit alle macht geprobeerd de onterechte ontvanger te dwingen het bericht te vernietigen. Die liet zich daar echter niet toe verleiden. Sterker nog: hij meldde het voorval bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Die nam vorige week contact op met de gemeente.

De PvdA-wethouder is hierdoor tien weken lang onwetend gebleven van het ongekend grote datalek. Het per ongeluk gemailde Excelbestand bevat namen, adressen en zorggegevens van bijna 2000 Amersfoorters die bekend zijn bij alle negen wijkteams in de stad.

Wethouder Imming hield dinsdagavond, tijdens een drukbezocht vragenuurtje in de gemeenteraad, vol dat het gaat om 'een menselijke fout'. Deze kon volgens haar ontstaan, doordat het mailsysteem Outlook onbedoeld, waarschijnlijk door een typefout van de ambtenaar en via adresherkenning, een tweede ontvanger toevoegde.

Klik HIER voor het volledige artikel in het AD Amersfoortse Courant.

Publicatie woensdag 13 april 2016.

Foto: Nico brons Fotografie

 

=============================

Deel dit!